• Het Zorgpension

  Ondersteuning op maat

 • Logeren in het Zorgpension

  Voldoende privacy

 • Logeren in het Zorgpension

  Rust en ontspanning

 • Zorg in het Zorgpension

  Betaalbare arrangementen

U kunt op particuliere basis gebruik maken van het Zorgpension of op basis van een indicatie van uw (huis)arts of gemeente. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) kunt u gebruik maken van het Zorgpension. De transferverpleegkundige of verpleegkundige van het Zorgpension kan u adviseren van welke financiering u het beste gebruik kunt maken.


Geen indicatie

Heeft u geen indicatie, dan betaalt u een vast bedrag per dag voor het verblijf inclusief de maaltijden. Voor een eenpersoonskamer betaalt u € 69,00 per dag. Kosten voor behandeling, therapie en diëtetiek dient u te financieren vanuit uw ziektekostenverzekering en is afhankelijk van uw verzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.


Wel indicatie

Wilt u na een ziekenhuisopname tijdelijk naar het Zorgpension en heeft u een indicatie voor kortdurend verblijf? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar de zorg- en verblijfskosten. Het kan ook zijn dat u een thuiszorgindicatie heeft en gebruik wilt maken van het Zorgpension. Als wordt voldaan aan de eisen van de zorgverzekeraar, vergoedt deze de kosten à € 69,00 per overnachting volledig. Het gaat dan niet van uw eigen risico af. U kunt gebruik maken van Vierstroom Zorg Thuis of een andere thuiszorgorganisatie.


Indicatie respijtzorg via Wmo financiering

Indien u in aanmerking komt voor respijtzorg, kunt u via een Wmo indicatie gebruikmaken van het Zorgpension. Deze vorm van indicatie wordt door uw gemeente afgegeven. Hieraan is een eigen (inkomensafhankelijke) bijdrage gekoppeld die per gemeente kan verschillen.


Een kamer reserveren

U kunt op een 3-tal manieren een kamer reserveren in het Zorgpension:

 • via de transferverpleegkundige van het ziekenhuis;
 • via de transferverpleegkundige van het Zorgpension;
 • via uw huisarts.

 

 

 

 

zorgpension zonder zoetermeer